Microsoft Copilot; de AI-functie in Power Platform

lijn-patroon
Schermafbeelding van MS Copilot
De ontwikkelingen op het gebied van AI en Power Platform zijn de laatste tijd erg spannend. Microsoft heeft verschillende nieuwe functies en tools aangekondigd die het makkelijker maken om oplossingen te bouwen met AI en low-code.

Een daarvan is Copilot, een AI-assistent die je helpt om apps, flows en bots te maken door je beschrijving in natuurlijke taal te volgen. Copilot maakt gebruik van de Azure OpenAI Service, een krachtige generatieve AI-model dat teksten kan creëren en begrijpen. Met Copilot kun je bijvoorbeeld een app maken die gegevens bijhoudt door simpelweg te zeggen wat je wilt dat de app doet. Copilot genereert dan automatisch een databasetabel en een gebruikersinterface voor je app. Je kunt ook een flow maken die een bepaalde taak automatiseert door te beschrijven wat je wilt dat de flow doet. Copilot maakt dan de juiste stappen en acties voor je flow. Of je kunt een bot maken die vragen kan beantwoorden door je bot te verbinden met je bedrijfsspecifieke bronnen, zoals je website of een interne kennisbank. Copilot gebruikt dan die gegevens om een antwoord te construeren zonder dat je extra onderwerpen of dialogen hoeft te schrijven.

Power Platform
Copilot is niet de enige AI-functie in Power Platform. Je kunt ook gebruikmaken van AI Builder, een gebruiksvriendelijke interface waarmee je AI-modellen en sjablonen kunt gebruiken met Power Automate en Power Apps. Met AI Builder kun je bijvoorbeeld tekst genereren met het GPT-model, dat ook gebruikmaakt van de Azure OpenAI Service. Je kunt dit model gebruiken om bijvoorbeeld samenvattingen, e-mails of productbeschrijvingen te maken op basis van je invoer. Je kunt ook andere AI-modellen gebruiken om bijvoorbeeld formulieren te verwerken, objecten te detecteren of sentimenten te analyseren.

De gebruiksvriendelijke interface

Power Platform en AI bieden dus veel mogelijkheden voor zowel burger- als professionele ontwikkelaars om sneller en eenvoudiger oplossingen te bouwen die waarde toevoegen aan hun organisaties. Als je meer wilt weten over deze ontwikkelingen, kun je contact met ons opnemen.

Meer weten?
Neem dan contact op!

Microsoft Copilot; de AI-functie in Power Platform
Henry Verdriet
Eigenaar en Sales