Windows 11 vanaf nu beschikbaar!

“Het nieuwe ontwerp en de nieuwe geluiden zijn fris en mooi. Ze geven je een gevoel van rust en gemak”. Dit schreef Microsoft afgelopen augustus in een blog waarin diverse hoogtepunten van het nieuwe besturingssysteem werden opgesomd.

Hieronder zullen we een aantal nieuwe eigenschappen van Windows 11 benoemen, met als eerste dat deze gratis beschikbaar is op pc’s waar Windows 10 al draait en op voorwaarde dat deze pc’s geschikt zijn. Ook doet een nieuw startscherm zijn intrede, hiermee heeft Microsoft afscheid genomen van de vertrouwde Windows indeling. Zo zit in Windows 11 de menubalk in het midden, ook is de menubalk aanzienlijk vergroot en zijn al je favoriete en veelgebruikte apps binnen handbereik. Vanzelfsprekend is dit aan te passen aan je persoonlijke voorkeur.

Binnen het nieuwe besturingssysteem staat Teams centraal en is de applicatie standaard voor-geïnstalleerd. Ook wordt er weer meer gebruik gemaakt van widgets, nu nog de standaard widgets. In de toekomst is het ook mogelijk om widgets van andere bedrijven toe te voegen.

Een andere belangrijke nieuwe eigenschap is de Dynamic Refresh Rate. Door de ververs snelheid van het scherm aan te passen op de manier van gebruik, wordt het werken een stuk soepeler en efficiënter voor het gebruik van de accu. Dit resulteert in een langere batterijduur.

In een later stadium krijg je ook de mogelijkheid om je Android apps toe te voegen.

Micral is in ieder geval zeer enthousiast en willen je daarom graag helpen om je te ondersteunen bij deze mogelijke veranderingen. Dit kan in de vorm van ondersteuning bij de installatie tot aan instructie op locatie om zo snel mogelijk met Windows 11 te kunnen werken binnen je bedrijf.

Helaas is niet elke pc geschikt voor Windows 11, dit heeft te maken met o.a. de processor. Over het algemeen is elke pc welke niet ouder is dan 4 jaar geschikt voor Windows 11. Wil je nog geen nieuwe pc? Dan is het geen vereiste om deze te installeren, ten slotte blijft Windows 10 tot 2025 ondersteund.

Wil je alvast weten of je huidige pc geschikt is voor Windows 11? Voer dan hier de compabiliteitscheck uit.      

Micral houdt je IT fit

  • stuur door
  • Deel op LinkedIn
  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook

Fithoudertjes

Meer nieuws, events, kennis en blogs

5 tips om efficiënt te werken met Microsoft Teams

Meer lezen

Bescherm jezelf en je organisatie tegen ongewenst dataverlies

Meer lezen

Windows 11 vanaf nu beschikbaar!

Meer lezen

Tweefactorauthenticatie bij Kees Smit Tuinmeubelen

Meer lezen

Reginox: ontzorgd, up to date en meer gebruikersgemak

Meer lezen

Veiligheid voor alles bij Jordahl

Meer lezen