Unified Communication

Unified Communications (UC) is een verzamelwoord voor integratie van real-time,  communicatiediensten zoals instant messaging (chatten), aanwezigheidsinformatie, telefonie (waaronder IP-telefonie), audio-, web- en video conferenties, delen van schermen (desktop sharing) en het delen en samenwerken aan gegevens met niet-real-time communicatie diensten zoals unified messaging (geïntegreerde voicemail, e-mail, sms en fax). UC is niet per se een enkel product, maar een reeks van producten die een consistente uniforme user-interface en gebruiksvriendelijke ervaring op meerdere apparaten en media-types biedt.

Unified Communication bij Micral

De voordelen van voor de gebruiker zijn legio, in plaats van verspreide communicatie middelen worden de middelen samengebracht en zijn ze hierdoor eenvoudiger te gebruiken. Eenvoudige voorbeelden hiervan zijn bellen vanuit het adres boek, ontvangen van faxen en voicemails in de mailbox, starten van een video conference call vanuit de mail client en het delen van documenten of het venster met een collega.

Micral heeft inmiddels ruime ervaring met UC, kent de mogelijkheden maar ook de valkuilen en kan u uitstekend van dienst zijn met de implementatie van UC. Wij doen dit o.a. met Microsoft Lync/Skype voor bedrijven al dan niet gekoppeld aan onze VOIP dienst.  Maar wij kunnen ook uitstekend deeloplossingen bieden in combinatie met andere producten.