Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) is een manier om ervoor te zorgen dat werknemers productief blijven en niet het bedrijfsbeleid niet schenden. Veel organisaties beheren de mobiele devices van hun medewerkers met behulp van MDM producten & diensten. Denk hierbij aan de beveiliging van e-mail en zakelijke documenten op een device, versleutelen van communicatie tussen device en diensten van de organisatie en het automatisch instellen van devices op basis van bedrijf beleid.

Met MDM kan ook distributie van applicaties, data en configuratie-instellingen voor alle soorten  mobiele apparaten gerealiseerd worden.  Door het beheersen van de data en de configuratie-instellingen van alle mobiele apparaten in het netwerk kan MDM de kosten voor ondersteuning en zakelijke risico’s verminderen. De bedoeling van MDM is om de functionaliteit en de veiligheid van een mobiel communicatienetwerk te optimaliseren.

Micral doet MDM met het product XenMobile van Citrix, XenMobile biedt volledige mobile device management (MDM), mobile applicatie management (MAM) en zakelijke productiviteit apps in één allesomvattende oplossing. XenMobile verbetert de gebruikerservaring op privé devices (BYO) of devices die eigendom zijn van uw organisatie, zonder afbreuk te doen aan de security.