Alles vanuit de cloud maakt IT makkelijker

Volledig werken in de cloud is ideaal. Micral integreert alle processen en zorgt dat het niet complex wordt maar juist makkelijker.

Het grote voordeel van werken met software uit de cloud is dat je middelen efficiënter kan inzetten, documenten en informatie kan delen en daarmee beter en slimmer kan samenwerken. Immers, je hebt alleen nog maar je inloggegevens nodig om overal op elke pc, laptop, tablet of smartphone in te loggen. Vervolgens heb je toegang tot al je documenten, e-mail, spreadsheets, brieven, correspondentie, adresgegevens en databases.

Nieuwe manier van werken in de cloud

Werken in de cloud maakt het beheer eenvoudiger, extra gebruikers of zelfs hele vestigingen zijn snel uit te rollen en je hoeft in veel gevallen niet meer te investeren in jouw eigen IT omgeving. Al met al dus het perfecte middel om je doel te bereiken: optimale beschikbaarheid van alle applicaties. Je kunt het invullen met producten die bij jouw situatie passen.

Het centraliseren van bedrijfsinformatie heeft veel voordelen, maar dan moet je het wel doordacht aanpakken. Wij faciliteren je vanuit onze eigen private cloud. En we helpen je ook met het implementeren van eigen on-premise cloudoplossingen en/of combinaties met public cloudplatformen, bijvoorbeeld Microsoft Azure en Office 365. Binnen Office 365 bestaan verschillende abonnementen. Micral adviseert welke applicaties binnen Office 365 een meerwaarde (kunnen) zijn voor jouw organisatie. Denk hierbij aan applicaties zoals OneDrive, Microsoft Teams, SharePoint, Flow, Delve en aan de Office-suite. Wil je Microsoft Teams gebruiken? Neem dan contact met ons op. Ook voor training, outsourcing en troubleshooting voor deze cloudproducten kun je bij ons terecht.

Applicaties eenvoudiger beschikbaar

De kracht van het ‘werken in de cloud’ is dat applicaties gemakkelijk op verschillende platformen zijn uit te rollen. Saas (Software-As-A-Service) komt in steeds meer gevallen voor. Hierdoor zijn applicaties overal, altijd én met elk type ‘client’ te benaderen. Bovendien koppel je heel eenvoudig bestaande informatiesystemen in nieuwe omgevingen, zoals portals en mobiele werkplekken. Terwijl de voordelen van een centrale aanpak in veel gevallen hetzelfde zijn, neemt de complexiteit en afhankelijkheid van bijvoorbeeld het serverpark in de meeste gevallen flink toe. Tevens is een goede voorbereiding en inventarisatie van cruciaal. Het team van Micral heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van o.a. Server Based Computing en heeft bewezen onder alle omstandigheden Citrix en Microsoft oplossingen succesvol te kunnen ontwerpen, implementeren en ondersteunen.

Onze expertise

IT-oplossingen in de cloud zijn zeer divers. Wij kijken samen met jou welke oplossing past bij jouw bedrijfsvoering. We beginnen meestal met een quickscan, op basis daarvan doen we gerichte aanbevelingen. En ben je overtuigd, dan starten we het complete traject, van strategiebepaling tot en met implementatie.

Weten wat cloud-integratie betekent voor jouw gegevens en bedrijfsprocessen? Neem contact op, we helpen je graag!

  • stuur door
  • Deel op LinkedIn
  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook

Fithoudertjes

Meer nieuws, events, kennis en blogs

5 tips om efficiënt te werken met Microsoft Teams

Meer lezen

Bescherm jezelf en je organisatie tegen ongewenst dataverlies

Meer lezen

Windows 11 vanaf nu beschikbaar!

Meer lezen

Tweefactorauthenticatie bij Kees Smit Tuinmeubelen

Meer lezen

Reginox: ontzorgd, up to date en meer gebruikersgemak

Meer lezen

Veiligheid voor alles bij Jordahl

Meer lezen