Werken in de cloud

Nieuwe manier van werken in de Cloud

Technologie gaat meer en meer een strategische rol spelen. Informatie moet snel overal beschikbaar zijn en IT moet bijdragen aan de verhoging van de productiviteit en efficiency. Het grote voordeel van werken met software uit de Cloud is dat de gebruiker middelen efficiënter kan inzetten, documenten en informatie kan delen en daarmee beter en slimmer kan samenwerken. Immers, je hebt alleen nog maar je inlog gegevens nodig om overal op elke pc, laptop, tablet of smartphone in te loggen. Vervolgens heb je toegang tot al je documenten, e-mail, spreadsheets, brieven, correspondentie, adresgegevens en databases.

Nieuwe manier van werken in de Cloud

Werken in de Cloud maakt uw beheer eenvoudiger, extra gebruikers of zelfs hele vestigingen zijn snel uit te rollen en u hoeft een veel gevallen niet langer te investeren in uw eigen IT omgeving. Al met al dus het perfecte middel om uw doel te bereiken: optimale beschikbaarheid van uw applicaties. U kunt het invullen met producten die bij uw situatie passen. Het centraliseren van uw bedrijfsinformatie heeft diverse voordelen, maar vereist een doordachte aanpak. Wij zijn uiterst ervaren met de implementatie van deze oplossingen, inclusief aanverwante zaken.

Micral is niet alleen uitstekend in staat te faciliteren vanuit haar eigen Private Cloud maar kunnen u ook assisteren met het implementeren van eigen on-premise cloud oplossingen en/of combinaties met Public Cloud platformen. Voorbeelden van Public Cloud platformen zijn Microsoft Azure en Office 365. Binnen Office 365 bestaan verschillende abonnementen. Micral Adviseert welke applicaties binnen Office 365 een meerwaarde (kunnen) zijn voor uw organisatie. Denk hierbij aan applicaties zoals OneDrive, Microsoft Teams, SharePoint, Flow, Delve en aan de Office-suite. Wilt u Microsoft Teams gebruiken? Neem dan contact met ons op. Ook voor training, outsourcing en troubleshooting voor deze Cloud producten kunt u bij ons terecht.

Applicaties eenvoudiger beschikbaar

De kracht van het ‘werken in de Cloud’ is dat applicaties gemakkelijk op verschillende platformen zijn uit te rollen. Saas (Software-As-A-Service) komt in steeds meer gevallen voor. Hierdoor zijn applicaties overal, altijd én met elk type ‘client’ te benaderen. Bovendien koppelt u zeer eenvoudig bestaande informatiesystemen in nieuwe omgevingen, zoals portals en mobiele werkplekken. Terwijl de voordelen van een centrale aanpak in veel gevallen hetzelfde zijn, neemt de complexiteit en afhankelijkheid van bijvoorbeeld het serverpark in de meeste gevallen flink toe. Tevens is een goede voorbereiding en inventarisatie van cruciaal. Het team van Micral heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van o.a. Server Based Computing en heeft bewezen onder alle omstandigheden Citrix en Microsoft oplossingen succesvol te kunnen ontwerpen, implementeren en ondersteunen.

Onze expertise

IT-oplossingen in de Cloud zijn zeer divers. Micral adviseert u graag. Samen komen we tot de beste oplossing welke past bij uw bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan een QuickScan in combinatie met gerichte aanbevelingen tot aan een compleet traject van strategiebepaling tot en met implementatie. In overleg met u stippelen we graag de beste route uit. Onze diensten:

• ICT Advies, zowel Cloud als traditioneel

• Implementatie + begeleiding

• Leveren van professional services

Waarom Micral Automatisering?

Met gecertificeerde specialisten en de erkenning van klanten en leveranciers is Micral één van de betere specialisten in Nederland. Omdat het vaak een nieuwe manier van werken voor zowel de IT-afdeling als gebruikers met zich meebrengt en de beschikbaarheid van de IT-voorzieningen zeer hoog moet zijn, is het voor veel ondernemingen een logische stap om op outsourcing over te gaan, inclusief hosting en beheer. Ook in dat geval kunt u blijven rekenen op de ondersteuning en expertise van Micral.